ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α. ΑΛΕΠΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 

                                                            ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ  -  ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 

English

Βιογραφικό

Κωνσταντίνος Α. Αλεπάκος 

Δικηγόρος, LL.M, Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων Ο   Κωνσταντίνος Α. Αλεπάκος είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1986 και ιδρυτής του Δικηγορικού Γραφείου "Κωνσταντίνος Α. Αλεπάκος & Συνεργάτες - Δικηγόροι-Νομικοί Σύμβουλοι". Είναι εξαιρετικά έμπειρος και διακεκριμένος δικηγόρος  παρέχοντας πάντοτε εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Είναι ιδιαίτερα καταρτισμένος, έχει μακρά εμπειρία και εξαιρετικό επίπεδο επικοινωνίας με τους έλληνες και διεθνείς πελάτες του δημιουργώντας μακροχρόνιες επαγγελματικές σχέσεις. Παρέχει Νομικές Συμβουλές και Υποστήριξη στους τομείς του Αστικού, Εμπορικού, Εταιρικού, Φορολογικού, Τραπεζικού Δικαίου, του Δικαίου των Συμβάσεων, Κατασκευών, Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Αστικών και Εμπορικών Διαφορών. Η θητεία του επί σειρά ετών σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης και διοίκησης μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα και ως Σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου εγγυάται την βέλτιστη υποστήριξη των επιδιώξεων των πελατών του.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ειδικός Γραμματέας του Επιστημονικού Σωματείου  του Συνδέσμου Ελλήνων ΕμπορικολόγωνΜέλος της Συντακτικής Επιτροπής του νομικού περιοδικού "ΝΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ", που εκδίδεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, έχει υπάρξει Μέλος Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών για την κατάρτιση και εφαρμογή Κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Νόμων.
Έχει επανειλημμένα συμμετάσχει ως Εισηγητής σε Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες και Σεμινάρια για θέματα Εμπορικού, Τραπεζικού, Χρηματιστηριακού Δικαίου και Δικαίου των Επιχειρήσεων και ως μέλος της επιτροπής Εξετάσεων Υποψηφίων Δικηγόρων στο Εμπορικό Δίκαιο για την απόκτηση άδειας Δικηγορικού Λειτουργήματος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Επίσης, έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα νομικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας στο συλλογικό έργο για την ερμηνεία όλων των άρθρων του Νόμου 2190/1920 για την Ανώνυμη Εταιρεία. 
Ο Κωνσταντίνος Αλεπάκος και η νομική ομάδα του παρέχουν συστηματικά τις υπηρεσίες τους σε Εταιρείες Βιομηχανικές, Εξαγωγικές, Εμπορικές, Παροχής Υπηρεσιών, Συμβουλευτικές, Ασφαλιστικές, Τουριστικές, Διαδικτυακές, Χρηματιστηριακές και Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου 

Παρίσταται ενώπιον του Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει Μεταπτυχιακά Διπλώματα (LL.M) στο Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο, την Πολιτική Δικονομία και το Εργατικό Δίκαιο  και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα του Εμπορικού και Τραπεζικού Δικαίου.                         Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. 

Ενδεικτικά Αξιώματα - Συμμετοχές 

  • Ειδικός Γραμματέας του Επιστημονικού Σωματείου Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων
  • Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Νομικού Περιοδικού "Νομικό Βήμα"
  • Μέλος του Επιστημονικού σωματείου Ένωσης Αστικολόγων   
  • Μέλος του Επιστημονικού Σωματείου Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Δικαίου Τεχνολογίας και Κατασκευών. 
  • Ασφαλιστικός Εκκαθαριστής Εταιρειών υπό Ασφαλιστική Εκκαθάριση
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ATTIKO METΡΟ AE» (2010-2014) 
  • Νομικός Σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΑΣ- ΕΛΒΑ Α.Ε.» (1986-2012)   

Δικηγορικό Γραφείο

Website  www.alepakoslaw.gr 

Ψυχάρη 1, Νέο Ψυχικό,
Τ.Κ. 15451 Αττική Ελλάδα 

Τηλ. +30 210675404, Fax. +30 2106754405 

+30 6944 360975 

alepakos.k@gmail.com